湖北专升本> 2021年江汉大学普通专升本英语阅读理解真题解析第四辑(含答案)

2021年江汉大学普通专升本英语阅读理解真题解析第四辑(含答案)

来源:湖北专升本 浏览次数:125 发布时间:2021-06-15

试题状况:    阅览理解4篇,40分

    难度:中等小编主张:    养成杰出的阅览习气,在阅览时既能节省时刻,又能进步答题的准确率。1.习气视读,防止手指阅览 即在阅览时,应该使眼球沿着书行活动,而不是用手指或笔尖之类的东西,指着正在阅览的内容,一个词一个词地读。2.略读问题和选项,带问题阅览 做英语阅览理解题时,首先应阅览一遍所提问题,然后带着这些问题有意图、有针对性地阅览文章。3.耐性通读全文 遇到难解的词组和语句不要烦躁,要尽量依据上下文悟出文义,解题时要“带着问题读短文”,分析判断,整题解完后要认真复查。4.习气猜词 在英语阅览过程中,应该有意识地养成自己的猜词习气,千万不要一遇到生词就查词典。因为只要养成猜词的习气,并在阅览实践中结合自己的学习知识,才干培育自己的猜词才能,然后进一步进步阅览才能。真题模仿:  Many of us believe that a person’s mind becomes less active as he grows older. But this is not true, according to Dr Jarvik,professor of psychiatry at the University of California. She has studied the mental functioning of aging persons for several years. For example, one of her studies concerns 136 pairs of identical twins, who were first examined when they were already 60 years old. As Dr Jarvik continued the study of the twins into their 70s and 80s, their minds did not generally decline as was expected.  However,there was some decline in their psycho-motor speed. This means that it took them longer to accomplish mental tasks than it used to. But when speed was not a factor, they lost very little intellectual ability over the years. In general, Dr Jarvik’s studies have shown that there is no decline in knowledge or reasoning ability. This is true not only with those in their 30s and 40s, but with those in their 60s and 70s as well.  It is true that older people themselves often complain that their memory is not as good as it once was. However, much of what we call “loss of memory” is not that at all. There usually was incomplete learning in the first place. For example, the older person perhaps had trouble hearing, or poor vision, or inattention, or was trying to learn the new thing at too fast a pace. In the cases where the older person‘s mind really seems to decay, it is not necessarily a sign of decay due to old age. Often it is simply a sign of a depressed emotional state.1.This passage is mainly about ____.A) how Dr Jarvik studied mental functioning of the twins.B) what caused mental decay.C) the results evidenced by Dr Jarvik’s studies.D) the difference between middle – aged and older persons2. The word “psychiatry” in paragraph 1 most probably means ____.A) the study of human behavior.B) the study of disease of the mind.C) the study of problems with aging persons.D) the study of twins growth.3. A long – term study of 136 pairs of twins showed that ____.A) they lost a little ability to reason over the years.B) the only factor which declined over the years was their speed with which to perform mental tasks.C) their memory was not as good as it had once been.D) their minds became is not considered as they grew older.4. Which of the following is not considered as an instanced of “incomplete learning”?A) Poor hearing.B) Bad eyesight.C) Lack of attention.D) The attempt to learn too many new things at the same time5. What we call mental decay is usually a sign of ____.A) a low – spirited state.B) a worsening state of health.C) old age.D) nervous tension答案详解1.答案: C解析: 粗心题。本文首要向读者传达了人的回忆和分析才能不是跟着年纪的增大而衰退,首要是经过。Dr Jarvik的研究成果来显现的。其它选项不是文章的宗旨意思。2.答案: B解析: 粗心题。同上题的解说。首要的是disease of the mind和年纪的差异。3.答案: B解析: 细节和推论。文章的第一段最终一句和第2段的前两句都是阐明这样的一个试验阐明研究成果。即,只是和速度有联系,课文的下面部分也相应作了解说。4.答案: D解析:最终一句的中心部分For example, the older person perhaps had trouble hearing, or poor vision, or inattention, or was trying to learn the new thing at too fast a pace没有说到D项的内容。D项只是说的是心思原因形成的成果。5.答案: A解析:细节题。文章的最终两句都是阐明这个问题a sign of a depressed emotional state是阐明的mental要素。

相关文章推荐
文章评论
用户头像

用户姓名